torsdag 29 oktober 2009

Enkel seger för Linköping

Rögle-Linköping_091029

Foto:Bildbyrån

Hemmakrisen blir allt större för Rögle. Notoriskt svaga bortalaget Linköping hade inga större problem att vinna med 5-1 och ta sin andra bortaseger för säsongen. "Vi är bra med fram till dom gör 2-1. Då blir vi skärrade och går bort oss", säger Rögles andretränare Tommy Sjödin.

Backen Daniel Rahimi är inne på samma linje.
– Vi måste spela desperat – men på rätt sätt. När vi hamnar i underläge med 3-1 är det trots allt långt kvar, säger han.
Förlusten var Rögles fjärde raka hemma i Lindab Arena och laget har bara vunnit två av sju matcher på hemmaplan.
Inte så konstigt. Lagets försvarsspel är svagt och anfallsspelet går på tomgång. Kenny Jönsson saknas verkligen – dags för en övertalning?
Liksom i förra hemmamatchen mot Djurgården fick Rögle bästa tänkbara start.
Efter 2.10 fälldes Eric Beaudoin av Linköpings Joakim Eriksson. Det blev straff och den satte Jakob Johansson.
Rögle spelade till en början med betydligt mer fart och aggressivt än tidigare – det såg ut lite som förra säsongen. Efter hand mattades dock hemmalaget och när skickliga Linköping fick ett power play i slutet av perioden kom inte oväntat kvitteringen.
Poängkungen Tony Mårtensson gled in från hörnet och satte pucken säkert förbi Röglemålvakten Jürgen Penker.
– Vi förväntade oss att Rögle skulle spela med fart och vi hade klara problem med att få ner farten på Rögle. Vi slarvade i passningsspelet och vi ska vara tacksamma över att det stod 1-1 efter första perioden, säger Linköpings tränare Slavomir Lener, som gav sin unge reservmålvakt Christian Engstrand beröm.
Rögle har ett av elitseriens sämsta facit i power play. Laget låg på 15,38 procent före Linköpingsmatchen. Den siffran försämrades. På de tre första numerära överlägena sköt Rögle ett skott på mål.
Rögles anfallsspel över huvud taget hackar betänkligt. Laget har förtvivlat svårt att skapa klara målchanser. Saknaden efter bröderna Cam och Chris Abbott är stor.
– Tycker att vi trots allt skapar en del chanser men vi sätter inte dom. När Linköping i stället går ifrån till 3-1 har vi inte styrkan att resa oss, säger Tommy Sjödin.
Linköping har på papperet ett imponerande lag. På isen ser det inte lika bra ut. Det finns mycket, mycket mer att ta ut.
Tjeckerna Jan Hlavac och Jaroslav Hlinka gjorde sin andra match för säsongen och visade glimtvis vilken tillgång de båda blir. Hlavac gjorde ett mål och en assists – Hlinka passade till två mål.
– Från den andra perioden och framåt var vi det starkare laget – och jag gillade verkligen hur vi spelade i andra och tredje perioden, säger Lener.
Räkna med Linköping som guldkandidat framåt våren.

 

Källa:TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar