onsdag 21 oktober 2009

Bordeaux slog Bayern M

image

Självmål, klackmål, utvisningar samt två straffräddningar av samme målvakt. Champions League-mötet mellan Bordeaux och Bayern München hade allt. Fransmännen vann med 2-1.

Sannolikheten att publiken på Stade Chaban-Delmas kommer att få bevittna en liknande match igen är minimal. Champions League-mötet mellan Bordeuax och Bayern München hade allt - och lite till.

Bayern fick en smakstart på matchen. Bordeauxs Michael Ciani gjorde vackert mål med en snedspark i krysset - men i egen bur. Mittbacken skulle dock få sin revansch.

I den 29:e minuten kvitterade samme Ciani. På en hörna från Wendel kvitterade mittbacken till 1-1 med en utsökt klackspark intill stolproten. Blott en minut senare gjorde en övertänd Thomas Müller bort sig.

Med en varning i bagaget kapade den 20-årige tysken Matthieu Chalmé klumpigt bakifrån och domaren tog fram det röda kortet. I den 40:e minuten kom nästa olycka för Bayern. En rensning från Hamit Altintop var på väg in i eget mål - men för säkerhets skull satte Planus fram foten och styrde upp bollen i krysset med tåspetsen.

STRAFFRÄDDNINGAR AV BUTT - STOLPTRÄFF AV TONI

I den 65:e minuten försökte Hans Jörg Butt dribbla bort Marouane Chamakh, men tappade istället bollen och sparkade ner marockanen i straffområdet. Yoan Gourcuff skulle bara kliva fram och avgöra matchen från elva meter, men fransmannens nonchalanta skott räddades av en listig Butt. I slutminuterna var det dags igen.

Chamakh blev återigen neddragen i straffområdet. Den här gången av Daniel van Buyten som blev utvisad. Inhopparen Jussie stegade upp och försökte lura Butt genom att skjuta i samma hörn som Gourcuff, men den tyske målvakten chansade rätt igen och räddade.

Trots att gästerna bara mäktade med ett skott på mål var Luca Toni nära att kvittera i den 72:e minuten. Men italienarens nick från nära håll träffade stolpen.