onsdag 21 oktober 2009

Pato frälste Milan

Milan lyckades på onsdagskvällen skrälla rejält när laget besegrade Real Madrid på Santiago Bernabeu. Slutsiffrorna skrevs till 3-2 i en match som hade allt: målvaktstavlor, heta målchanser, tveksamma domslut - och snygga mål.

Alexandre Pato blev stor hjälte för bortalaget när han avslutaimagede ett elegant anfall med att på volley stänka upp segermålet i krysset. Då återstod drygt fem minuter av en match som innehöll allt - och lite till.
Det började redan i den 19:e minuten då bortamålvakten Dida bjöd Real på ledningsmålet. Brassen plockade ner ett skott utifrån och ville starta ett anfall. Då fumlade han ner bollen på sitt eget lår, tappade den och tvingades se Raul rulla in ledningsmålet.

TVÅ MÅLVAKTSTAVLOR

Men Iker Casillas var inte sen med att bjuda tillbaka. När hemmamålvakten släppte in Andrea Pirlos långskott från 30 meter i den 62:a minuten blev det startskottet för en osannolik halvtimme.
För bara tre minuter senare följde Casillas upp med att matcha Didas jättetavla. Målvakten missbedömde en långboll och blev passiv utanför straffområdet. Pato tackade och tog emot, rundade hemmamålvakten och rullade in 2-1.

BORTDÖMT MÅL

Tio minuter därpå kvitterade Royston Drenthe till 2-2 och Real såg ut att gå för tre poäng. Då stack Thiago Silva upp och nickade in segermålet för Milan - trodde alla. Domare Frank De Bleckeere hade dock hittat en frispark som enligt reprisbilderna såg ut att vara minst sagt tveksam.

PATO STOR HJÄLTE

Men segermålet skulle komma för bortalaget. I den 88:e minuten svarade Clarence Seedorf för en elegant assist till Pato, som på volley tryckte in 3-2 och såg till att Milan gick upp på sex poäng i gruppen.
Real Madrid forcerade i slutet men kom inte närmare än Xabi Alonsos skruvade långskott som Dida räddade nere vid sin vänstra stolpe.

KÄLLA:Eurosport