onsdag 21 oktober 2009

United mot gruppsegern

Manchester United har inlett gruppspelet på bästa möjliga simageätt.

När tre matcher är spelade har Manchester United ett lysande utgångsläge inför fortsättning efter att man i dag tagit hem sin tredje raka seger när man gästade CSKA Moskva.

Annars var det en match som visserligen var högkvalitativ taktiskt och disciplinärt, men under långa stunder var det inte en match för den stora delen av publiken.

Matchen präglades av att båda lagen främst hade framgångar defensivt, vilket gjorde de riktigt goda chanserna lätträknade.

I United var det främst Nani som var ett offensivt hot och ett par fina prestationer kunde ha lett fram till mål, men sista biten fallerade nästan varje gång.

För hemmalaget CSKA hade främst Alan Dzagoev fina intentioner, och också en boll i nät - men målet dömdes, korrekt, bort för offside.

Uniteds bästa chans var länge DImitar Berbatovs försök att fixa en straff, vilket belönades med ett gult kort, men sista tio minuterna vaknade Antonio Valencia.

Först hade han ett skott i ribban efter ännu en fin prestation av Nani, och sen i den 86:e minuten kom 1-0. Sommarköpet höll sig väl framme och petade in en boll i nät, vilket gav segersiffrorna och i princip en plats i åttondelsfinalen.