fredag 30 oktober 2009

Brynäs besegrade Djurgården

Ett mycket snyggt mål i numerärt överläge lade grunden till

Ishockey, Elitserien, Södertälje - Brynäs

Brynäs hemmaseger mot Djurgården. Matchen slutade 3-1 vilket innebar att Brynäs passerade Djurgården i tabellen.

Vissa mål är snyggare än andra, så är det bara.

Brynäs 2-1-mål hemma mot Djurgården i numerärt överläge var ett av de snyggare i Gävle denna säsong. Det innebar också första steget mot tre poäng för hemmalaget.

Mikael Kahnberg, som haft förfärligt svårt att göra mål själv, slog en passning från backposition på offensiv blå linje till Ove Molin som i sin tur direktpassade Juuso Hietanen. Finländaren drog till direkt och Stephan Ridderwall hade inte en chans att stoppa pucken. Riktigt snyggt, lite gammaldags ryskt klapp-klapp-spel, som gav välförtjänta applåder från de drygt 6 000 på läktarna.

Djurgården satte full fart i sista perioden och fick också ett gyllene läge att kvittera. I över en minut spelade Djurgården fem mot tre. Trycket mot Jacob Markström var rejält men Markström lyckades freda sitt mål. Trycket mot Markström var ännu tyngre efter ytterligare Brynäsutvisningar lite senare i perioden, men utdelning uteblev.

Istället kunde Stephen Dixon spika hemmasegern i ett av få hemmaanfall i slutperioden, Dixons sjätte mål för säsongen.

Segern innebar att Brynäs passerade Djurgården i tabellen.