fredag 30 oktober 2009

Lavanders hattrick knäckte Timrå

Grovjobbaren Mats Lavander svarade för finliret när Luleå såg till att Timrå åkte på sjätte raka förlusten. Den 29-årige Luleåforwarden svarade för ett hat-tric när han gjorde tre mål i andra periIshockey, Elitserien, Frölunda - Luleåoden i en match som Luleå vann med 3-1.

– Det känns som en osannolik dröm – tre mål i samma period, det har jag nog aldrig gjort tidigare, sade Luleås matchhjälte med ett stort leende.
Lavander riktigt njöt av situationen efter matchen. Men han var blixtsnabb med att tacka sina lagkamrater för en perfekt uppbackning.
– Jag fick ju kanonpass vid såväl 2-0, som 3-1-målet – båda gångerna från Pär Arlebrandt.
Mats Lavander brukar ytterst sällan få glädjen att fira sina egna fullträffar, men den här kvällen var han ensam i huvudrollen.
Sitt rätta jag som grovjobbare visade Lavander när han i numerärt underläge slet åt sig pucken av en Timråback och kämpade sig över hela banan där han lyckades tråckla in pucken förbi Magnus Åkerlund i Timråmålet.
0-1-målet blev en rejäl kalldusch för Timrå – och riktigt tungt blev det för hemmalaget när Luleåforwarden prickade in ett direktskott vid krysset och ökade på till 2-0.
Magnus Pääjärvi-Svensson tände hemmalagets poängförhoppningar genom att reducera till 1-2. Men då dök Lavander upp igen. Den här gången krävdes varken kraft eller precision – det räckte med att hålla fram klubban för att lägga in en perfekt passning från Pär Arlebrandt i öppet mål.
– Det är klart att jag gläds över Lavanders galakväll, men det som känns allra bäst är att hela laget svarade för ett formidabelt jobb. Vi gjorde en helt hundraprocentig insats, konstaterade Luleås tränare Roger Rönnberg.
Det var andra gången som Timrå och Luleå drabbade samman inom loppet av en vecka och drabbade samman var rätt ord då flera slagsmål resulterade i ett halvdussin utvisningar.
Det hårdaste straffet fick Luleåbacken Alexander Hellström som kastade sig ut från avbytarbåset för att puckla på Timråbacken Pär Styf och det resulterade i ett matchstraff för Hellström samt två plus två minuter.

– Jag ropade åt Alexander att han skulle stanna kvar i båset, men han var alldeles för het, konstaterade Roger Rönnberg.
Men de fyra utvisningsminuterna som Hellströms tilltag resulterade i hade ett synnerligen ineffektivt Timrå dock ingen glädje av.
– I kväll var vi inte ens nära att ta poäng. Det är nog många spelare som börjar känna sig pressade av den situationen som vi hamnat i, tvingades Timråtränaren Challe Berglund konstatera.
– I vissa situationer vill spelarna så himla mycket att de inte hinner koppla på skallen riktigt– och då spelar man inte alltid så smart, sade Timråtränaren

Källa:TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar