fredag 30 oktober 2009

Stiller klev av träningen

När IFK Göteborg tränade på Kamratgården under fredagen, två dagar före guldmatchen mot AIK, tvingades Hannes Stiller kliva av träningen. Men enligt sjukgymnasten Roland Johansson ska deimaget inte vara någon fara. "Det var planerat att han skulle träna med laget fram tills dess", säger han.

Hannes Stiller har plågats av en magskada de sista matcherna och när han klev av träningen på fredagen trodde nog många på Kamratgården att han åkt på ännu ett bakslag. Men enligt IFK Göteborg var det en planerat.

- Det var planerat, det var för magen som krånglat. Vi vill inte reta det i onödan. Han fick vara med på det taktiska och sedan körde han cykelintervaller för att få upp lite flås, säger Blåvitts sjukgymnast Roland Johansson till eurosport.se.

- Det är inte heller sämre än tidigare. Det gäller att inte fresta på det för mycket på träningarna, vi satsar på matcherna istället.

Stiller har dock inte klarat av att spela en hel match de senaste veckorna. Oftast har det blivit en halvlek för anfallaren.

- Tanken är att han ska spela längre. Jag hoppas och tror att det är lite bättre nu. Har du ont i magen så försöker du på något sätt skydda dig för det, även om du inte vill det. Mot Malmö FF han kramp i ljumskarna för det. I mina ögon är han fit for fight.

"HAR SETT JÄVLIGT PIGG UT"

Inhoppet mot Halmstad var Niclas Alexanderssons längsta sedan comebacken. När den förre landslagsmittfältaren avslutade sin karriär hade han problem med skador som störde honom i matcherna. Men så är inte fallet nu. Mittfältaren känner inte av några av sina gamla problem och har börjat hitta flåset igen.

- Det är svårt att säga hur länge han kan spela, men han lever mycket på rutin och vilja. Han har sett jävligt pigg ut när han tränat och spelat med oss. Det positiva är att han inte heller har haft några, inte fått ont av den här träningen.

Källa:Eurosport

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar