lördag 24 oktober 2009

Brynäs kryssar vidare

För femte matchen den här säsongen spelade Brynäs oavgjort och är elitserieishockeyns krysslag nummer ett. Det blev 2—2Ishockey, Elitserien, Södertälje - Brynäs mot Linköping, som får anses som ett rättvist och logiskt slutresultat. Båda lagens tränare höll med om det.

- Som vi startade så får vi vara nöjda med en poäng. Men jag är i alla fall nöjd att killarna kunde studsa tillbaka och visa både hjärta och kämpaglöd, sade Linköpings tränare Slavomir Lener.

Brynäs flög fram och gjorde 1—0 i ett power play efter två minuter genom Eero Somervuori. Publiken i Läkerol Arena hade nätt och jämnt jublat färdigt då Peter Nolander gjorde nästa Brynäsmål bara 22 sekunder senare.

\--Vi fick ju en lysande start och med tanke på det så kanske vi borde ha vunnit. Men Linköping kom starkt tillbaka och visst kan jag hålla med om att delad pott var helt okej, sade Brynäs tränare Niklas Czarnecki.

Efter mardrömsstarten tog Linköping och Lener en timeout vilket visade sig vara en klok åtgärd. Två minuter senare var Linköping med i matchen igen då Patrik Zackrisson med en backhand hittade rätt bakom Jacob Markström. Då hade klockat bara tickat fram fyra minuter.

- Vi släppte in reduceringsmålet lite för enkelt och framför allt för tidigt, sade Brynästränaren.

Sedan handlade det mest om kamp. Det blev en tung hockeymatch som slet på lagens nyckelspelare.

Linköping kändes aningen hetare mest hela tiden och efter en mållös mittenperiod kom kvitteringen i början på den sista då Patrik Zackrisson gjorde sitt andra mål för matchen.

- Vi hade sedan en mycket bra chans att avgöra matchen på i ett långt spel fem mot tre. Tyvärr fick vi inte till det då, summerade Slavomir Lener.

Brynäs försvarsspel håller hög klass och laget har också släppt in minst mål i årets elitserie.

Jacob Markström var på nytt lysande i Brynäsmålet. Även Jörgen Sundqvist, Juuso Hietanen, Mads Hansen och Steve Dixon tog ett stort ansvar.

I Linköping var Patrik Zackrisson, Magnus Johansson och Mattias Carlsson framträdande.