lördag 24 oktober 2009

Superkedjan bakom ny SSK-seger

Södertälje mot Johan Holmqvist. Det var så det såg ut i ScaniariIshockey, Elitserien, Södertälje - Linköpingnken under lördagen. Vassast i Södertälje var Linus Vidells kedja som gjorde tre av lagets fyra mål när SSK vann mot Frölunda med 4—2.

Av Södertäljes nio mål under de tre senaste matcherna så har nu kedjan med Linus Videll, Yanick Lehoux och Jonas Almtorp gjort sex av dem. I lördagens match dominerade trion isen igen och såg till att SSK tog sin tredje raka vinst i ishockeyns elitserie.

- Det stämde bra mellan oss. Jag och Linus har spelat ihop hela säsongen, förut har vi inte fått in puckarna, men nu har vi hittat rätt, sade Lehoux och påpekade att Almtorps intåg i kedjan har varit positiv.

- Kan vi fortsätta så här kommer vi vinna allt, sade Lehoux.

Matchen startade avvaktande. Efter fyra minuter fick Frölunda ett power play där Mathis Olimb kunde skjuta in 1—0 för bortalaget. Sedan tog matchen fart och Johan Holmqvist i Frölundamålet blev allt svettigare.

- Vi måste anfalla mycket mer, det går inte att vinna när vi blir tillbakatryckta så hårt, sade Holmqvist.

Södertälje anföll från alla håll. Skott från blå och slottet, men Holmqvist stod i vägen. I den andra kunde han dock inte stå emot längre. SSK:s superkedja fick till slut utdelning. Videll tillsammans med Lehoux och Almtorp kvitterade genom den förstnämnda. Det andra målet var en läckerbit, Almtorp vände bort en försvarare och petade pucken till Lehoux som sköt in 2—1 i nättaket.

- Almtorp gör det perfekt, det är bara för mig att skjuta in pucken. Han jobbar alltid hårt och är duktig på att vinna puck och hålla den inom laget, sade Lehoux om sin kedjekamrat.

Frölunda vaknade dock till liv i början av den tredje perioden. Joel Lundqvist dundrade in kvitteringen från blå. Men Södertälje fortsatte med den offensiva hockeyn som varit signifikativ för laget den här säsongen. Till och med i box play skapade hemmalaget chanser. Bara några sekunder efter att Almtorp haft ett friläge fick Fredric Andersson ett till. Södertäljecentern gjorde inget misstag och placerade in 3—2 vid Holmqvist högra stolpe.

- Den borde jag tagit. Men samtidigt skapar vi bara en chans på hela matchen förutom då vi gör målen, det är för dåligt, sade Holmqvist.

Några minuter senare var det dags för superkedjan igen. Linus Videll gör sitt andra mål för matchen, framspelad av sina kedjekamrater.

- Videll skapar många fina lägen med sin teknik och jag tycker vi passar bra ihop som spelare. Det är riktigt roligt just nu, och jag hoppas vi fortsätter spela på det här sättet, sade Lehoux.

4—2-vinsten innebar att Södertälje gick upp på slutspelsplats. Frölunda är på väg neråt i serien igen efter två raka förluster.

Källa:TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar