lördag 24 oktober 2009

Söderberg klippte till Modo

Modo hade inte rätta klippet — det hade Skellefteå och Anders Söderberg som tillverkade två av målen som gav SkellIshockey, elitserien, Rögle - Skellefteåefteås hemmaseger med 3—0.

- Det var tur att vi fick 2—0 målet i andra perioden, då var Modo på gång, sade snabbskrinnaren Anders Söderberg, som fixade den pytsen helt på egen hand i en snabb spelvändning.

Före matchen mot Modo var hans facit i ishockeyns elitserie bara ett enda mål.

- Visst har jag varit missnöjd, stundtals har det känts bra, men det är alltid jobbigt när man inte sätter bra lägen, säger Anders Söderberg.

Nu var det inte första gången som målskyttet lossnade mot hans gamla lag. Någon egentlig förklaring finns inte, det bara blir så, enligt Anders Söderberg.

Förutom mål i psykologiskt viktiga lägen var det avgörande för matchen att Skellefteå kunde spela med fler gubbar, bedömer matchvinnaren.

- Vi hade fyra femmor som gnuggade hela tiden, säger matchvinnaren, som tycker att samarbetet med sina kedjekamrater Fredrik Warg och Tomas Surovy börjar fungera allt bättre.

Spelmässigt var skillnaden mellan serietrean Skellefteå och jumbolaget Modo mindre än väntat. Modo försökte, spelade stundtals snyggt, men var lamt i avgörande lägen.

Det räckte inte för att oroa Skellefteåmålvakten Andreas Hadelöv. Han är i storform, höll nollan och gjorde på nytt en kanonmatch.

- Visst känns det bra för min del, men att vi har ett stabilt försvar hjälper ju till. Vi fick spela rätt mycket i egen zon i dag, men det gjorde vi även sist när vi vann mot Linköping också, säger Andreas Hadelöv.

Det var Skellefteå som var vassast och högg till i de rätta lägena.

Över hela isen

Skellefteå gick ifrån den första perioden med 1—0-ledning genom att utnyttja ett av två numerära överlägen. Där gjorde Anders Söderberg sitt andra mål för säsongen. Modo floppade i sina två power play.

Modo klev upp högre i andra perioden. Lagen började också dunka på varandra i närkamperna. Matchen tände till. Mitt i Modos press snappade Anders Söderberg upp pucken, skrinnade över hela plan och fixade elegant sitta andra mål i matchen till 2—0. En psykologisk kalldusch för Modo som i det läget hade Skellefteå i gungning.

Modo låg högt även i tredje perioden. Hemmalaget behöll ändå lugnet och Pierre-Edouard Bellemare fick chansen att slå in 3—0 i öppen kasse.

Hårt pressade Modo får fortsätta att hoppas på förstärkningar av Peter Forsberg och Markus Näslund.

Källa:TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar