söndag 11 oktober 2009

Enkel seger för Portugal

Simão Sabrosa tvåmålsskytt på ett firande Estádio da Luz. Nu rimageäcker en seger mot Malta för att portugiserna ska gå till extrakval.

Kvalspelet till VM i Sydafrika är märkligt ur åtminstone en synvinkel: de riktigt stora stjärnornas akuta måltorka. Den gäller Leo Messi och Zlatan Ibrahimovic, men mest av alla Cristiano Ronaldo, som uppenbarligen sparar allt sitt krut till slutspelet nästa sommar.

Att Portugal inte vinner kvalgruppen beror till stor del på Realstjärnans svaga insatser, inte minst mot Sverige i Porto i våras. Men ikväll var det ändå aldrig riktigt fara å färde: efter 16 minuters spel fick nämligen Simão tag på bollen efter skottförsök av just Cristiano, och satte bollen i nät med ett kanonskott.

Då var redan det mesta gjort, eftersom det aldrig var sannolikt att magyarerna skulle göra mål på Estádio da Luz. Tvåan dröjde nästan en timme: det var brasilienfödde "Levezinho" ("den lätte") Liédson som nickade in ett perfekt slaget inlägg av Bruno Alves - hans andra mål på tre kamper för övrigt. Trean kom fem minuter senare, då Atléticos Simão drämde till för andra gången efter ett inlägg från Duda så att nätmaskorna bakom Babos stod som en strut. Stort jubel bland de närmare 60.000 och godnatt Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar