söndag 11 oktober 2009

Italien till VM

Dramatiska slutminuter på Croke Park: Gilardino ordnade poängen.

Marcello Lippi och Giovanni Trapattoni kan känna sig nöjda med lördagskvällen i Dublin: Lippi därför att VM-biljetten nu är klar och Gilardinos sena mål räddade honom från hård kritik för utelämnandet av Cassano, och "Trap" därför att det irländska förbundet förlängt hans kontrakt ytterligare två år och Cypern dessutom hjälpt hans lag till ett sannolikt playoffkval.image

Den största prestationen har troligen Trapattoni uträttat: hans lag består till stor del av mycket modesta bollspelare, men den gamla räven har ändå lyckats lotsa det genom kvalet utan en enda förlust. Ikväll var Irland dessutom närmast segern sedan man varit i ledning två gånger och genomfört matchen med en perfekt blandning av försiktighet och anfallsvilja när möjligheterna gavs.

Italien fortsätter att se blekt ut och i matchinledningen var laget generande svagt. När man väl kvitterat det inledande underläget slog man dessutom av på tempot, och det straffade sig när Ledger dök upp vid bortre stolpen på Hunts frispark från vänster och omarkerad nickade bollen förbi Buffon och en vild glädje bröt ut på den magnifika arenan. Kvitteringen var dock vacker: en perfekt florettstöt som avslutades med att nyss inhoppade Gilardino rullade bollen någon centimeter från Shay Givens utsträckta ben.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar