söndag 11 oktober 2009

Tre viktiga poäng för Åtvidaberg

Åtvidaberg tog tre mycket viktiga poäng i toppstriden. Den första halvleken slutade mållöst, och det var gästande Sirius som var det bättre laget. I den andra halvleken kom Åtvidaberg som ett helt nytt lag, och körde mer eller mindre över Sirius. image

Åtvidaberg gjorde två ändringar i startelvan jämfört med den senaste matchen mot Qviding. Anton Tinnerholm fick spela som högerback, och Oscar Möller började på topp. Där med spelade Åtvidaberg med två anfallare. På mitten började Bergström på vänterkanten, och Daniel Hallingström tillsammans med Christoffer Karlsson tog hand om innermittfältet. Haris Radetinać tog plats till höger på mitten.
Åtvidaberg inledde första tio minuter bra, och spelarna såg taggade ut. Trots en hel del bollinnehav hade hemmalaget svårt att skapa några klara målchanser. Efter en kvart spelat började Sirius hitta in i matchen. Framförallt var det på mitten som Sirius fick övertaget. Daniel Hallingström hade svårt att hitta rätt i den första halvleken. I den 6:e minuten var Sirius nära att ta ledningen. Efter en snabb spelvändning hittade Haisem Ismail fram till Shpetim Hasani. Hasani fick på en bra nick, men Henrik Gustavsson i hemmamålet gjorde en bra räddning. Sirius var det laget som skapade det mesta i den första halvleken. Åtvidaberg såg nervösa och ängliga ut under större delen av den första akten. I den 14:e minuten fick gästerna en frispark i farligt läge. Eric Jernberg träffade utsidan av stolpen på den efterföljande frisparken.
Även nästa chans skapades av Sirius. Hasani fick ett bra läge, efter försvarsmiss av Anton Tinnerholm. Gustavsson räddade dock Hasanis skott. Hemmalaget skapade två farligheter i den första halvleken. Den första kom i den 27:e minuten. Anton Tinnerholm spelade in bollen framför mål, och där sköt Oscar Möller utanför.
Den andra chansen kom i slutet av den första halvleken. Efter en hörna gick bollen ut till Christoffer Karlsson, som sköt från distans strax utanför.
- Vi hade för tanken att inte släppa in något mål i den första halvleken, för att sedan ha lugn och ro i den andra, sade Daniel Wiklund.
Medan publiken tittade på Tomas Ravelli, som stod i mål när ICA-straffen avgjordes, gick Åtvidaberg in i förvandlingsrum. Från nervositet och änglighet till ett lag med pondus och självförtroende. Det laget presterade i den andra halvleken var mycket bra. Det blev spel mot ett mål, under större delen av den andra halvleken.
Det inleddes med att Daniel Halligström började vinna bollar på mitten. I den 49:e minuten kom matchens första mål. Eric Moberg bröt ett anfall, och med hjälp av Hallingström fick han bollen till Anton Tinnerholm. Tinnerholm spelade bollen i djupen till Viktor Prodell. Prodell vek inåt mot straffområdet. Hela Kopparvallen skrek ”Skjut”, men det lyssnade inte Prodell på. Han spelade bollen iskallt diagonalt till Kristian Bergström. Bergström kunde sedan fri med målvakten placera in ettan.
Jublat hann knappt lägga sig, när Åtvidaberg fick en frispark till vänster om Sirius straffområdet. Bergström slog frisparken, som gick förbi allt och alla och letade sig in i mål. Efter försökte Sirius att lyfta upp spelet, men Åtvidaberg var det bättre laget. Man vann många andra bollar på mitten, och i den 68:e minuten utökade Åtvidaberg sin ledning. Jesper Arvidsson kom runt på kanten, och spelade in bollen framför målet. Oscar Möller höll sig framme och rakade in 3-0.
Tio minuter senare reducerade gästerna efter en miss av hemmaförsvaret. Daniel Hoch lyfte bollen mot straffområdet. Erik Moberg missade att nicka undan bollen, och Hasani kunde fri med Gustavsson få in bollen i mål. Åtvidaberg blev dock inte på något sätt skakat, utan laget fortsatte med det offensiva spelet. Med tio minuter kvar stängde Jesper Arvidsson matchen, när han nickade in en hörna.
I och med segern behåller Åtvidaberg andra platsen, trots att Sundsvall spelar sin match imorgon. Efter den dåliga insatsen mot Qviding var segern mycket viktig inte minst mentalt. Det såg inte bra ut under den första halvleken, men i den andra visade laget hög moral och kapacitet.
I nästa omgång möter Åtvidaberg, Vasalund på bortaplan. Vad som gäller inför den matchen ber vi återkomma till under veckan.