onsdag 28 oktober 2009

Hammarby åker ut Allsvenskan

Fotboll, Allsvenskan, Trelleborg - Hammarby

Nu är det definitivt. Hammarby åker ur allsvenskan efter förlust med 2-4 (1-1) mot Trelleborg på Vångavallen. Detta eftersom Djurgården samtidigt vann mot Helsingborg med 2-0 på Olympia.

Spelarna sjönk ihop på planen, grät och tröstades av trelleborgarna.
När Hammarby fyllde 100 år 1997 spelade klubben i dåvarande division I norra (det var före superettans födelse) och vann serien och gick till allsvenskan igen.
Tog SM-guld 2001.
Och nu åker Bajen – med 45 allsvenska säsonger – ur den högsta serien.
Igen.
På söndag sätter allsvenskan punkt. Då kommer Häcken till Söderstadion.
Bajen tog tillvara på sina chanser på Vångavallen. De var inte många.
Men efter en halvtimme nickade Patrik Gerrbrand in 1-0 på en frispark som ställde TFF-försvaret.
Så kom kallduschen i samma sekund som domaren skulle blåsa av första halvlek.
Målvakten Kristoffer Björklund släppte retur på ett hårt skott och snabbe Fredrik Jensen tryckte in 1-1 för TFF.
- Jag är så förbannad nu. Vi för spelet innan de gör mål, sade Gerrbrand till Canal Plus i paus.
Strax efter pausen hade Jensen fritt fram, ramlade i duell med Gerrbrand men domaren friade.
Några minuter senare jublade Thom Åhlund och Hammarby-bänken när Simon helg satte 2-1.
Den glädjen grumlades av TFF-kvitteringen till 2-2 på straff (Kristian Haynes) när det var drygt tio minuter kvar.
Och dog helt när Magnus Andersson sköt in 3-2. Joakim Sjöhages 4-2 var frukten av en Bajen-offensiv som gav jätteytor för kontringar.
Målet skickade Hammarby till superettan.

- Det kan ni ju fundera på själva hur det känns, sade Bajenkaptenen Fredrik Söderström till Canal Plus efter slutsignalen.

- Det känns inte som vi orkar analysera matchen just nu. Vi leder med 2-1, och det ska vi hålla. Det märks att det blir lite stressigt och nervöst.
Trelleborg har en viss vana att skicka storstadslag ur allsvenskan.