onsdag 28 oktober 2009

SMIDIGARE KONTAKTER OCH BÄTTRE BLUETOOTH I ANDROID 2.0

Nästa version av Googles operativsystem för mobiler har blivit tillgängligt för utvecklare. Vanliga användare kommer att kunna kommunicera smidigare med sina kontakter och använda bluetooth på nya sätt.

Den kommande versionen av Android har versionnummer 2image.0 och det kommer att dröja en tid innan vi får se den i mobiler ute på marknaden, nyligen har den första telefonen med version 1.6 börjat säljas.
En del av nyheterna i 2.0 har redan läckt ut i form av skärmbilder från Motorolas kommande mobiler med den nya versionen, som exempelvis genvägar för att snabbare välja hur man vill meddela sig med en person som finns bland ens kontakter. Genom att välja kontakten får man upp ett antal snabbknappar för att ringa, skicka epost eller chatta med personen. Systemet innehåller också stöd för att lagra information för inloggning till olika tjänster som kontakter och information om dessa kan sammanställas från.
En annan nyhet i 2.0 är möjligheten att skicka och ta emot filer via bluetooth och en bluetooth-profil för att komma åt innehållet i telefonboken från en bluetooth-enhet.
Textinmatning ska gå lättare i kommande mobiler då skärmtangentbordet har fått stöd multitouch så att man inte ska tappa bokstäver om man skriver snabbt.

Av: Henrik Thoresson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar