onsdag 28 oktober 2009

Viktig seger för Djurgården

Fotboll, allsvenskan, Helsingborg - Djurgården

Djurgården har vaknat till i säsongens elfte timme. 2-0 mot Helsingborg borta innebär att Djurgården gick upp på kvalplats inför sista omgången.

Djurgården kom till Helsingborg och förstörde Henrik Larssons avskedsföreställning.
Stockholmarna kom styrkta av 2-1-seger senast mot Örgryte men utan avstängda Hrvoje Milic och Patrik Haginge.

Med rutinerade Mattias Jonson
som pådrivare satsade Djurgården offensivt. Laget skapade dock inte speciellt mycket. Djurgården fick också hjälp av att Helsingborg tvingades göra två byten i sin backlinje. Redan i 10:e minuten skadades mittbacken Joel Ekstrand och tvingades gå ut tre minuter senare. Efter tolv minuter fick Helsingborg byta ut vänsterbacken Adama Tamboura.
Matchen var ganska medioker med ett uselt passningsspel – med ett undantag: Henrik Larsson.
Han hade två bra lägen att spräcka nollan: först sköt han en frispark som styrdes över och sedan fick han ett friläge men bollen studsade upp precis när han skulle skjuta och skottet blev lamt.
I stället tog Djurgården ledningen – ett mål som upprörde publiken på Olympia. Hemmalagets Erik Sundin blev fälld utanför offensivt straffområde utan åtgärd – Djurgården kontrade och Yosif Ayuba sköt ett distansskott som styrde på en helsingborgare och ställde målvakten Daniel Andersson.
I den andra halvleken fastställde Prince Ikpe Ekong slutresultatet med en väl avvägd halvvolley.