söndag 18 oktober 2009

Målexplosion knäckte Brynäs

Ishockey, elitserien, Färjestad - Skellefteå

En målexplosion med tre fullträffar på mindre än fem minuter knäckte Brynäs. Färjestad vann sin 24:e raka hemmamatch efter 3–2 (3–2, 0–0, 0–0) på lördagen.

Just nu kretsar det mesta i Färjestad runt lagets målvakter.
Henrik Karlsson är långtidsskadad och Robin Rahm är på väg tillbaka från skada.
Tilltänkta nyförvärvet Daniel Henriksson tackade nej bara någon timme innan nedsläpp mot Brynäs.
Då passade 19-årige vikarien från allsvenskan Andro Michel på att göra succé.

– Hans räddningar i tredje perioden var matchavgörande, sade tränaren Per-Erik Johnsson.
Tack vare tre mål på 4,43 minuter i matchupptakten och storspel av Andro Michel i mål förlängde Färjestad segersviten till 24 raka hemmasegrar på lördagen.
– Vi förtjänade ett kryss, ansåg Brynästränaren Niklas Czarnecki.
Alexander Sundström och Mads Hansen hade varsin jättemöjlighet att ta matchen till övertid. Hur Andro Michel hann med i sidledsförflyttingen på Hansens direktskott är en gåta.
– Michel plockade dessutom pucken, sade Per-Erik Johnsson mycket imponerat.
Andro Michel tillhör Färjestads organisation men är utlånad till allsvenska Bofors. Michel kallades upp till Färjestad inför torsdagens möte mot Frölunda där tonåringen släppte sex puckar bakom sig. Mot Brynäs fick Michel och hela Färjestad snabba revansch.
– Vi plockade ut tio sekvenser från Frölundamatchen som vi gick igenom på dvd. Både positivt och negativt, sade Johnsson.
Videogranskningen gav resultat omgående. Färjestad gjorde tre mål på fem skott i upptakten av matchen och efter det fick Brynäsmålvakten Jacob Markström nog och ersattes av debutanten Eddie Läck.
Unge Robin Sterner satte fart på målskyttet. Ulf Sterners barnbarn fick klubban på pucken framför mål.
– Jag knackade ner pucken i isen. Den gick i en båge över målvakten som var snabbt nere för att täcka efter isen, sade Robin Sterner som gjorde sin första elitseriematch från start.
Kent McDonell gjorde 2-0 och 3-0 innan Brynäs reducerade till 3-1 (Alexander Sundström och 3-2 (Eero Somervuori). Några mer mål blev det inte.
Efter matchen förkunnade Färjestads sportchef att det tilltänkta nyförvärvet, målvakten Daniel Henriksson, tackat nej.
– Först var han intresserad, men när han tänkt efter ett tag så tackade han nej. Varför vet jag inte, sade Rundqvist som erbjöd ett korttidskontrakt på en månad.
Daniel Henriksson tillhörde Linköping förra säsongen, men går klubblös.
Färjestad har målvakterna Henrik Karlsson (långtidsskadad och inte aktuell för spel förrän efter novemberuppehållet) och Robin Rahm (ska testa en ömmande fot i två division 1-matcher med Skåre) försatta ur spel.
Tills vidare fortsätter Andro Michel mellan stolparna.