söndag 18 oktober 2009

Modo strulade bort tre poäng

Debut i elitserien – och insläppt mål redan på första skottet. Men tro inte att det knäckte 20-årige målvakten Christian Engstrand. " Det var bara att borra ner huvudet och jobba sig in i matchen", sade Ishockey, Elitserien, Modo - Linköping Engstrand sedan hans Linköping besegrat Modo med 3-1 på bortaplan.

Ja, det blev inledningsvis en tuff start på karriären som elitseriemålvakt för Christian Engstrand. När mindre än en minut spelats mellan Modo och Linköping kom Mats Zuccarello Aasen av en slump helt fri från rödlinjen – och prickade femte hålet på Engstrand.
– Jag tappade balansen lite, blev överraskad eftersom jag trodde att Magnus (Johansson) skulle nypa åt sig pucken. Det är klart att jag blev less, men det var inte så mycket att fundera på. Jag har åkt på så tidiga mål tidigare också, i allsvenskan bland annat.
20-åringen, som förra säsongen vaktade Oskarshamns mål, fick på fredagen reda på att han skulle stå i stället för förstemålvakten Fredrik Norrena.
Ett dygn senare hade han inkasserat sin första vinst i elitserien, mot bottenlaget Modo – och ordnat LHC:s första trepoängare på bortaplan den här säsongen.
– En vinst är alltid en vinst, jag är nöjd, sade Engstrand om sin egen insats.– Jag sattes inte på så svåra prov egentligen, utespelarna gjorde ett bra jobb framför mål och det var mest skott utanför.
LHC är ett tippat topplag som inte infriat förväntningarna hittills, och östgötarna har på sätt och vis varit inne i en liten ”kris”.
Men på lördagen mötte de ett lag som har ännu större problem: Modo. Ö-vikslaget saknar helt självförtroende just nu och är fast förankrat i botten.
– Vi spelade inte alls bra i dag, sade Modotränaren Miloslav Horava. Killarna var verkligen nervösa och använde ingenting av det vi tränat på.
Faktum är ändå – trots att Horava inte var nöjd -att Modo hade spelövertaget i större delen av matchen. Men vad hjälper det när man bara gör ett mål på 34 skott? All heder till Christian Engstrand, men Modo var helt uddlöst.
Framför allt måste laget få ordning på sitt power play, mot Linköping fanns bra chanser men inte ens i spel fem mot tre blev det farligt.
Matchavgörare för Linköping blev Mikael Håkansson, som med god hjälp av Modoforwarden Oscar Steen fick in 2-1 en bit in i tredje perioden – ett väldigt psykologiskt mål eftersom Modo startat perioden bra. 3-1 kom sedan i öppen kasse.
– Vi har ingen tur heller, sade Miloslav Horava och suckade.
Horavas kollega i Linköping, Slavomir Lener var å sin sida av förklarliga skäl nöjd.
– Vi fick en tung start, men överlevde den, konstaterade Lener.