söndag 18 oktober 2009

Sjätte raka för HV 71

HV 71 tog sjätte raka hemmasegern på lördagen. Luleå var nära att ta poäng, men offensivt starka HV vann med 5-4 tack vareHV_jublar01 ett mäktigt ryck i andra perioden.

– Vi känner oss säkra på hemmaplan. Men det är inte bara positivt, vi blir lata när vi blir för säkra, sade HV-backen Janne Niinima.
HV 71 är svårslagna på hemmaplan denna säsong. På lördagen kom sjätte hemmasegern av sex möjliga.
Framför allt har lagets offensiv fungerat bra. På de sex hemmamatcherna har HV gjort 33 mål. Det är fler än något annat lag gjort totalt, inklusive bortamatcher.
– Visst har vi gjort många mål, men vi släpper in för många också. Som försvarare måste jag bekymra mig mer om det än glädja mig över att vi gör mål, sade Janne Niinima.

Den finske backveteranen
tog VM-guld redan 1995. Med sin rutin bidrar han till att hålla lagkamraterna på jorden när det går för bra.
– Mitt jobb är att se till att defensiven fungerar precis hela tiden, sade Niinima.
Som vanligt var det förstafemman som slog an tonen för HV. Det blev varsitt mål för Voutilainen, Davidsson och Petrasek. Dessa tre ligger nu etta, tvåa och trea i elitseriens poängliga.
Det tog en stund, men till slut rullade den blå maskinen igång. När HV fick upp farten hade Luleå inget att sätta emot. HV vände 1-2 till 5-2 i andra perioden.
– När vi kommer igång känns det ibland som att allt går in, sade Niinima.
Efter de fem baklängesmålen bytte Luleå målvakt. Mattias Modig ersatte Anders Nilsson inför tredje perioden. Nilsson ska dock inte lastas för baklängesmålen.
Målvaktsbytet blev en bra väckarklocka för bortalaget. Luleå var det något bättre laget i tredje perioden och jobbade sig långsamt ikapp.
Tre minuter före full tid gjorde Johan Fransson 5-4, men närmare än så kom inte Luleå.
– Tyvärr slappnar vi lätt av när vi leder. Det kommer matcher när power play inte fungerar, då måste vi vara hetare och se till att hålla tätt bakåt, sade Janne Niinima.
Kris Beech gjorde säsongsdebut för HV. Beech ger extra krydda till ett redan starkt lag. Framför allt finns nu förhoppningar att även HV:s andrafemma ska kunna komma igång rejält i power play.
– Vi i andra power play-uppställningen måste spela lite annorlunda än första. När vi kommer in har vi ofta kanske bara 40 sekunder på oss. Då måste alla veta vad de ska göra så att det kan smälla snabbt, sade Niinima, som gjorde sitt andra mål för säsongen på lördagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar