söndag 18 oktober 2009

Södertälje vände och vann

Södertälje vände mot Skellefteå och tog sin första vinst på fem matcher. Det sista målet, 3-2, kom under förlängningen. Vinsten innebar två poäng som tog dem upp ovanför kvalserieplats i tabellen.

– Skönt att äntligen få jubla vid slutsignalen igen, sade matchvinnaren Linus Videll.
Det var två lag med helt olika förutsättningar som kom till match. Södertälje, sist i tabellen, mötte tvåan Skellefteå.
Södertälje hade fyra matcher utan vinst. Skellefteå hade tvärt om övertygat ordentligt i årets elitserie med sex vinster.
Tre av dem kom dessutom i omgångarna innan kvällens match. Det var dock inget som speglades i slutresultatet, även om hemmalagets tvåpoängare satt långt inne.
– Vi gör ingen bra match i dag, men efter alla andra matcher där vi borde fått med oss poäng så känns det här ändå rättvist, sade Linus Videll som avgjorde på övertid.
Yared Hagos, tidigare Södertäljarespelare, inledde målskyttet. På en kontring bröt han sig loss och sköt in pucken vid Pontus Sjögrens första stolpe.
Hemmalaget hade mest puck, men Skellefteå spelade smart. De åkte mycket skridskor, var tunga i sargspelet och effektiva när de fick chansen.
– De var riktigt svårspelade. Vi fick ingen ro på planen för de var på oss hela tiden, sade Södertäljetränaren Peter Popovic.
I den andra perioden kvitterade Södertälje genom kanadensaren Yanick Lehoux. Men Skellefteå svarade genom att ta ledningen igen. En snygg överlämning av Brad Moran ledde fram till Jimmie Ericsson som sköt in ledningspucken. En spelare som under flera säsonger varit tongivande i lagbygget.
Hemmapubliken misströstade ordentligt eftersom Södertälje haft bra press i anfallszon precis innan målet.
Men målskyttet har varit ett problem för laget under hela säsongen. Skellefteå däremot är tredje bäst i serien sett till antalet mål framåt.
I den tredje perioden släppte det en aning för Södertälje då Robert Carlsson på en retur kunde trycka in kvitteringen. Förlängningen var ett faktum.
Där kunde till slut Linus Videll bli matchhjälte när han prickade in 3-2.
– Skönt att få göra mål igen, och dessutom i förlängningen. Men vi borde egentligen vunnit några av de andra matcherna i stället, mot Färjestad till exempel då var vi mycket bättre än i kväll, sade Linus Videll.

TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar