måndag 5 oktober 2009

Polis sköt ner en FK Sarajevo supporter

På Pecara stadion i Širok Brijeg urartade allting medan matchen inte äns han starta. Det var gästerna och rivalerna till Željo, FK Sarajevo som skulle ta sig an Širok Brijeg i nionde omgången av Premijer Liga.
Men vi fick inte äns se matchen börja, det blev istället en väldigt stor bråk mellan lagens fans att det faktiskt gick så långt som att (enligt flera bosniska medier) en FK Sarajevo supporter dog. Snabbt inkallades också speciall styrkan som kom i ett stor nummer tillsammans med polisen  där vi också har fått reda på att det sköts från polisernas sida, enligt några av dem här så hade också några supportrar med sig pistoler och dem ville inte riskera något. Självklart så har det kommit ut fler och fler artiklar om det här där man fortfarande inte vet vem som började det här. Vi vet bara att en del fans är allvarligt skadade och många är lättskadade, en är alltså vad vi får veta död.
Enligt dem första uppgifterna så var det bortalagets fans som började göra stora uppror i staden, bland annat förstöra kiosker, bilar osv.
Enligt sjukgymnasten i FK Sarajevo så var det inte dem som började utan det var just hemmalagets supportrar som attackerade dem.

- När våra supportrar var på väg till arenan så börjades det kasta flaskor, glas osv på våra fans så att det är inget snack om saken att det var inte FK Sarajevos supportrar som började det här bråket. Vi var attackerade först!


Vem vi ska tro på och vilka var det igentligen som startade det här stora bråket kommer vi nog aldrig reda på, för mig spelar det absolut ingen roll vem som började. En sak är säkert, det är ett skam och pinsamt att nått sånt här ska hända. Tankarna går till Vedrans familj som förlorade en familjmedlem i Hercegovina tidigare idag.

 

Mer info kommer under kvällen
RIP Vedran Puljić

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar