måndag 5 oktober 2009

Storseger för Luleå

Ishockey, Elitserien, Frölunda - Luleå

FOTO:Bildbyrån

Frölunda väckte frågor och Luleå rätade ut frågetecken i Göteborg på måndagen. Tremålsskytten Chris Abbott och en storspelande 19-åring i mål gav Luleå segern med 6-2.

- Som en enda lång orgasm. Jag är otroligt stolt och lycklig över den här matchen, sade Luleås tränare Roger Rönnberg efter Luleås första seger på tre matcher.

Frölunda spelade snabbare och sköt mer. Men Luleå var effektivare — och hade dessutom 19-årige Anders Nilsson i mål. Nilsson tog det mesta som Frölundaspelarna drog iväg mot honom, och bäddade för Mats Lavanders och Chris Abbotts avgörande mål i mitten av den andra perioden.

Matchens mest omtalade händelse blev däremot en assist. För sällan har väl en simpel framspelning varit mer symbolisk än när Luleås Karl Fabricius spelade fram till Abbotts 4—1-mål 12.32 in i andra. En dryg månad efter att ha fått sparken av Frölunda var Fabricius åter i Scandinavium, och bidrog till att så än mer tvivel i sitt förra lag.

- Det var självklart speciellt. Jag har fortfarande kvar lägenheten här nere, jag har inte flyttat, så det kändes på ett sätt som att komma hem, sade Karl Fabricius.

Uppsägningen från Frölunda var tuff.

- Det satte sina spår i mig och jag vill visa dem att jag inte tycker det var ok.

I Luleå är han däremot uppskattad, vilket Roger Rönnberg tydligt visade efter matchen:

- Fantastiskt kul att se den match Kalle gör med tanke på hur speciellt det måste vara för honom att vara tillbaka här, sade Rönnberg.

Frölundas positiva säsongsstart finns inte mer. Efter tre raka vinster har det nu blivit tre raka förluster för göteborgarna.

Frölundaspelarna såg bestämda ut och det kunde knappast ha börjat bättre för hemmalaget. Inte ens ett numerärt underläge hindrade Mikko Lehtonen från att sätta 1—0 mindre än fem minuter in i matchen. Men efter Mats Lavanders kvittering knappt två minuter senare gick det mesta gästernas väg, samtidigt som Frölundaspelarna trots allt försökte komma tillbaka.

- Det är svårt att säga att man är nöjd, men vi gör faktiskt väldigt mycket bra saker, sade Frölundas tränare Ulf Dahlén, vars bistra ansiktsuttryck talade ett annat språk.

 

TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar