Stefan Selaković avgjorde för Göteborg

Fotboll, Allsvenskan, IFK Göteborg - Gais

IFK Göteborgs gulddröm lever. Det kan man tacka Stefan Selaković för.

Niclas Alexandersson är tillbaka i Allsvenskan, men efteråt var det ingen som pratade om Alex comeback, utan alla pratade om den makalösa avslutningen som gör att IFK Göteborg i allra högsta grad fortfarande är med i toppen.

Det var under stora delar av matchen ett välspelat derby med högt tempo och en vass inställning. GAIS kan ju om det vill sig illa i Wandersongate åka på poängavdrag och då bli indragna i bottenstriden, så det var inte bara IFK Göteborg som hade något att spela för.

Det var IFK som var det något bättre laget i första halvlek, och efter en dryg halvtimme kom 1-0. Hannes Stiller, som vann allt i luften, skarvade bollen vidare vid ett inlägg till Stefan Selaković , som mötte bollen i straffområdet, fick lite yta och drog till med vänsterfoten - 1-0.

Det var inte IFK:s enda chans i halvleken men innan målet var det GAIS som var närmst när Wanderson drog en frispark i insidan av stolpen. Noteras bör dock i sammanhanget att målstolparna på Gamla Ullevi inte går att flytta.

I andra halvlek stod matchen och vägde när Hedinsson kunde forcera in kvitteringen. En frispark slogs in i straffområdet och nickades vidare mot bortre stolpen där islänningen dök upp och nickade in 1-1.

Efter målet hade både GAIS och IFK bra chanser, och spelet böljade fram och tillbaka hela tiden utan att något lag fick något grepp om matchen förrän det var tio minuter kvar. Då såg IFK ut att få ett övertag och man öste på för ett segermål.

När klockan tickade upp mot 90 tröttnade emellertid de blåvita spelarna och 1-1 såg ut som ett rimligt och rättvist slutresultat. Men i matchens absolut döende sekunder kom ett inlägg in i GAIS' straffområde. Bollen nickades vidare till Selaković som satsade 100 % i duellen med Dime Jankulovski och lyckades komma först och därmed lyfta bollen i mål.

En makalös avslutning som gör att Blåvitt bara har en poäng upp till AIK.