torsdag 5 november 2009

BLACKBERRY storm hos Telenor

Tangentbordsmobiler har varit kännetecknet för Blackberrymobilerna från RIM, men med modellen Storm gav man sig även in imagepekskärmssegmentet. Storm, som nu börjar säljas hos Telenor, har Blackberrys välkända mejlfunktioner och är betydligt starkare än märkets tidigare lurar på mediasidan.

Blackberry storm har en 3,25 tum stor pekskärm med upplösningen 360 x 480 pixel. Kameran på 3,15 megapixel har även autofokus och videoinspelning. Det finns ett riktigt hörlursuttag liksom plats för microSD-kort. Dock saknas FM-radio.
– BlackBerry är ett koncept som gör det möjligt att bli helt mobil och det finns en stor efterfrågan på en BlackBerry med pekskärm. Vi lanserade BlackBerry på den svenska marknaden för fem år sedan och BlackBerry Storm är en viktig del i ett komplett erbjudande för ett effektivt mobilt arbetssätt, säger Mats Lundquist, Affärsområdeschef Företag på Telenor Sverige, i ett pressmeddelande.
Blackberry Storm finns i två varianter – den ursprungliga modellen kom förra hösten och uppföljaren 9520, nyligen lanserad, har nya funktioner som WLAN och snabbare uppkoppling. Telenor uppger för Mobil att det är den äldre modellen, Blackberry Storm 9500, som kommer att säljas i Sverige.

Fakta: Blackberry Storm

Typ: Turbo-3G med edge och fyrband
Mått: 112,5 x 62,2 x 14 mm
Vikt: 155 gram
Funktioner: Push-mail, GPS, mediaspelare, dokumentredigering
Pris: Ca 5000 kr

Källa:Mobil

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar