torsdag 5 november 2009

Enkel seger för Arsenal

image

4-1 utan mankemang på Emirates Stadium mot holländarna.

Arsenal hade full kontroll mot ett blekt AZ Alkmaar med Rasmus Elm utanför matchtruppen och Pontus Wernbloom som inhoppare med 20 minuter kvar av matchen. AZ 4-1-tröstmål kom med åtta minuter kvar, då hemmalaget hade ett bra momentum under 25 minuter i den första halvleken och inledningen av den andra när man sprang ifrån till 3-0.

Cesc Fabregas förvaltade ett bra läge efter 25 minuter till 1-0 och Samir Nasri ökade på strax före halvtidsvilan. Arsenals offensiva maskineri tugga på i jämn takt i den första halvleken och även om målen dröjde såg syntes det i spelet att det skulle lossna förr eller senare. Mot ett i jämförelse så beskedligt motstånd som svartklädda AZ rullar allt som oftast målen in när Arsenal kommer i anfallsvåg efter anfallsvåg.

Det var oerhört svårt för AZ att stå emot i längden. Abouy Diaby satte 4-0 efter en glimrande spelvändning där bollen flöt fram mellan snabba hemmaspelare. Arsenal är efter aftonens seger nu i praktiken klart för utslagningsomgången.

I gruppens andra match vann belgiska Standard Liege en mycket viktig trepoängare hemma mot Olof Mellbergs Olympiakos. 2-0 slutade tillställningen efter att båda halvlekarna förärats med varsitt mål. Liege har i och med segern nu kontakt med grekerna på andraplatsen, då bara två poäng skiljer laget åt med två omgångar kvar. AZ är jumbo med fyra poäng upp till Olympiakos.