torsdag 5 november 2009

Liverpool illa ute

Matchen mellan Lyon och Liverpool såg ut att slutaimage 1-0 till de röda. Men ett mål i sista match minuten gör att Liverpools Champions League spel är näst intill över.

En match som Liverpool var tvunget att vinna för att ha häng på Fiorentina i grupp E fick ett väldigt dramatiskt slut. Liverpool, utan skadade kaptenen Steven Gerrard, kämpade på starkt i 83 minuter men gjorde sedan ett ödesdigert misstag i den allra sista matchminuten.
Det började bra för båda lagen som spelade snabbt och aggressivt från första matchminuten. Till skillnad från matchen mellan Atlético och Chelsea så radades målchanserna upp på löpande band. Men nästan varje anfall avstyrdes av dålig tajming eller en motståndarfot. Marginalerna saknades för båda lagen. Första halvlek slutade 0-0 trots ett överflöd av offensiv fotboll.
Andra halvlek började lika aggresivt som den första. Återigen anföll lagen friskt och både Lucas Leiva och Lisandro hade väldigt bra lägen att avgöra den här matchen åt sina respektive lag. Det skulle dröja tills den 83e matchminuten innan Liverpools inhoppande Ryan Babel kunde göra målet som gav Rafael Benítez lite andrum. 1-0 Liverpool och nu hade man lite hållhake på de två lagen i toppen av gruppen.
Matchen såg ut att sluta med vinst för det engelska laget trots frenetiskt anfall av fransmännen. Men som så ofta sker i stressade slutminuter så missade Liverpool-försvaret i kommunikationen mellan varandra och Lisandro López kunde göra sig fri och chippa in bollen över Pepe Reina och kvittera för Lyon. Klockan stod på 90 minuter och Liverpools Champions League resa var i praktiken över.
Eftersom Fiorentina slog Debrecen med 5-2 så ligger nu italienarna på 9 poäng medan Liverpool har 4. För att engelsmännen ska gå vidare krävs det vinst i båda matcherna utöver att Fiorentina måste förlora. Italienarna behöver bara oavgjort i en av matcherna för att deras avancemang ska säkras. Den redan ifrågasatta framtiden för Rafael Benítez hänger nu extremt löst och det kommer ett krävas ett mindre mirakel för att spanjoren ska kunna rädda sitt eget jobb efter detta.