söndag 1 november 2009

Djurgården säkrade kvalspel

Fotboll, Allsvenskan, Djurgården - Kalmar 

Foto:Bildbyrån

I sin 123:e och sista allsvenska match för Djurgården gjorde lagkaptenen Markus Johannesson sitt första allsvenska mål för Stockholmslaget. Det gav 2—0 mot Kalmar och säkrade kvalspel för Djurgården — än kan lagkapten Johannesson inte lägga fotbollsskorna på hyllan.

Det var spänt på rätt många håll när Djurgården inför 10 630 åskådare — bästa publiksiffran på Stadion sedan premiären i våras — hade uppgiften att besegra Kalmar för att vara säkra på att få behålla kvalplatsen.

Det lyckades, Kalmar bjöd inte på alltför tufft motstånd och Patrik Haginge såg till att lösa nervknutarna en del när han fick pangträff efter en Djurgårdshörna i 27:e minuten. Med sträckt högervrist fick han till en låg projektil som borrade sig in vid Petter Wastås vänstra stolprot.

Haginge var tillbaka efter avstängning och fick återigen förtroendet på innermittfältet. Där har veteranen Markus Johannesson huserat en hel del. Men på söndagen var han tillbaka som mittback med Toni Kuivasto och de skötte sin uppgift bra.

Bonusen för Johannesson när han från nära håll stötte in 2—0 i andra halvlek.

Det var hans första allsvenska mål i Djurgården och det sista.

Efter de två kvalmatcherna mot Assyriska tackar han definitivt för sig.

Kalmar skapade några farligheter i andra halvlek genom centern Abiola Dauda. Det bästa läget borde ha gett Kalmar 1—1 — men då gjorde Djurgårdsmålvakten Pa Dembo Touray en strålande benparad.

Tre raka segrar gav Djurgården kvalplatsen och stort hopp om fortsatt liv i allsvenskan.

 

Källa:TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar