fredag 6 november 2009

Fulham såg rött Roma

image

Italienarna höll sig på planen - och vann med 2-1.

Roma visade styrka hemma på Stadio Olimpico när man vände underläge mot Fulham. Detta till del tack vare att Erik Nevland fick rött kort i den andra halvlekens upptakt. Italienarna vann med 2-1 efter två mål på drygt sex minuter när britterna gick rejält på knä.

Fulham inledning var offensiv, men det krävdes en straff för att gästerna skulle få hål på Doni i Romas mål. Diomansy Kamara blev nedriven inne boxen och tog hand om skottet från elvameterspunkten själv efter knappt 20 minuter.

Trots att arenan var mindre än halvbesatt och Roma inte hade hjälp av hemmatrycket lyckades man uppbåda tåga och vända tillställningen. Man dominerade den andra halvleken, mot ett Fulham som hade händerna fulla med att freda sitt eget mål efter utvisningen på Nevland.

Londonlagets australiensiske burväktare, Mark Schwarzer, gjorde en briljant enhandsräddning på Stefan Gupertis avslut efter en timmes spel. Men längre än 70 minuter klarade inte Fulham att stå emot och norrmannen John Arne Riise och Stefan Okaka Chuka kunde vända och vinna matchen åt det italienska huvudstadsgänget.

När matchen i praktiken var körd för gästerna blev också Paul Konchesky utvisad för Fulham och få lag kan vända matcher med nio spelare på planen - inte minst med så lite tid kvar!