fredag 6 november 2009

Mållöst i Tyskland

image

Celtic ligger illa till efter bara 0-0 borta mot Hamburg.

Förra gången Celtic och Hamburg mätte krafter gjorde Marcus Berg stor succé. I kväll kunde göteborgaren fortsatt på den inslagna vägen med ytterligare ett mål mot skottarna redan efter två minuter men i stället placerade han bollen rakt på Zaluska och drömöppningen uteblev.

Bergs tidiga målchans blev Hamburgs enda farliga i den första halvleken och i stället ångade Celtic på med en stark offensiv. Men inte heller de grönvita lyckades förpassa någon boll i nät och halvleken slutade mållös.

Temperaturen i matchen ökade avsevärt i början av den andra halvleken när lagen utbytte chanser med varandra. Hambrug hade bl a en boll i ribban och de allt mer aggressiva tyskarna fick gästerna att backa hem.

Tempot dog lika snabbt som det hade ökat och den sista halvtimmen blev ett rejält sömnpiller där Marcus Bergs skott strax ovanför ribban förblev det bästa läget. 0-0 och Celtic återfinns fortsatt i botten av grupp C med två poäng.