fredag 6 november 2009

Inga poäng för Foppa

image

Peter Forsberg gjorde en helt okej insats när Tre Kronor besegrade Tjeckien med 4-3.

Tre Kronor gjorde inte mycket rätt under den första kvarten och hade det inte varit för ett par ganska uddlösa avslut från Tjeckiens sida och en duktig Stefan Liv kunde 0-1-underläget varit klart större.

Sverige växte så sakteliga in i matchen och avslutade den första perioden klart bra och Niklas Nordgren såg till att det var 1-1 efter 20 spelade minuter.

Men det var i den andra perioden den riktiga scenförändringen ägde rum. Tjeckien gick ner minst en klass medan svenskarna kom ut som ett nytt lag. 1-1 blev hux flux 4-1 och matchen såg ut att vara avgjord. En av de bästa spelarna i gul tröja under den andra perioden var Peter Forsberg men målen uteblev för nr 21.

Tre Kronor föll tillbaka i gamla synder när allt skulle avgöras i period 3 och tjeckerna var nära att komma i kapp. 3-4 med tre minuter kvar gav rejäl nerv i matchen men en stark defensiv på slutet gjorde skillnaden.

I kvällens andra match i Karjala Cup vann Ryssland mot Finland med 4-3 efter straffar.