tisdag 20 september 2011

Kommunen räddar Ängelholm

Lilla Ängelholm är på väg mot allsvenskan i fotboll, men ekonomiskt går det sämre. I dag klev kommunen in med pengar för att undanröja ett akut konkurshot.



Klubbordförande Mats Karlsson berättade för Helsingborgs Dagblads nätsida att det bara var en tidsfråga innan klubben skulle gått omkull. Men den akuta situationen löstes i dag.
-Vi har kommit överens med kommunen. De utser en förvaltare som ska identifiera behovet och sedan gör vi en lösning á la HIF, säger klubbens ordförande Mats Karlsson till Eurosport.se.
Det var 2003 som Helsingborgs kommun lånade ut pengar till Helsingborgs IF som hade skulder på närmare 40 miljoner kronor.
Ängelholm leder just nu superettan och kan nästa år spela i fotbollsallsvenskan, men frågan är om det finns ekonomi för en ordentlig satsning.
-Det är sådana uttalanden man inte kan göra i dag. Först ska vi försöka kriga till oss en plats och sedan får vi se. Men att säga i dag att vi ska göra en satsning och köpa spelare vore oerhört korkat, säger Mats Karlsson till kanalen.
En utomstående förvaltare ska nu analysera klubbens ekonomi.
Källa: TT


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar