tisdag 20 september 2011

Sammanfattning av Superettan omgång 25

Assyriska - Landskrona 1-2
Landskrona tog en ny seger när laget besegrade Assyriska på bortaplan. Fredrik Liverstad nickade in ledningsmålet för BoIS redan i den femte minuten. 20-minuter senare fick Thomas Raun på ett jätte skott från närmare 25-meter och 0-2 var ett faktum. Assyriska reducerade i den andra halvleken och hade ett par bra lägen att kvittera, men Landskrona höll undan och nu har laget tagit 16 av 18 möjliga poäng.

Degerfors - J-Södra 6-1
Degerfors krossade J-Södra på hemmaplan med hela 6-1. Degerfors tog tag i matchen från start och skapade direkt press mot J-Södra målet. Första målet kom i den 36:e minuten och det var Peter Samuelsson som höll sig framme. Tre minuter senare ökade Andreas Ljungren på till 2-0 och det från elvameter. Fem minuter in i den andra halvleken gjorde Samuelsson sitt andra och hemmalagets tredje mål i matchen. Med sex minuter kvar av matchen satte Niklas Klingberg 4-0, även det på straff. J-Södra rasade ihop i den här matchen helt. Tre minuter efter 4-0, kom även 5-0 och det gjordes av Alexander Andersson. Amadaiya Rennie satte 6-0 på stoppid och J-Södras Branimr Hrgota fastställde slutresultatet i den 94:e minuten. I och med seger tog Degerfors chansen och hakade på troppstriden.

Värnamo - Västerås 2-3
Värnamo missade chansen att dra ifrån i bottenstriden, när laget föll överraskande på hemmaplan mot Västerås. Värnamo började matchen bäst och skapade ett par bra lägen. Det bästa fick Kobo Kobo som helt fri med målvakten inte lyckades få in bollen. Istället så blev det Västerås som tog ledningen i matchen. I den 25:e minuten nickade Andreas Östling in ledningsmålet för gästerna. I den 33:e minuten kvitterade hemmalaget. Viktor Cleasson svarade för fint förarbete när han spelade fram Donald Wellington som säkert satte dit kvitteringen. Hemmalaget började den andra halvleken bäst och fem minuter in i den andra akten tog man ledningen genom Dzenis Kozica. Efter det målet tog det roliga slut för Värnamo. I den 69:e minuten kvitterade Västerås genom Mattias Mete och i den 93:e minuten fick Västerås en straff. Straffen satte Marcus Danielsson säkert i mål och sköt alla tre poäng till Västerås.

Hammarby - Brommapojkarna 1-2
Hammarby förlorade den viktiga matchen mot Brommapojkarna hemma på Söderstadion. Hammarby som hade hårt press på sig kom aldrig riktigt in i matchen. Redan från början var det gästerna som tog tag i matchen och skapade chans på chans. I den 36:e minuten tog Brommapojkarna ledningen. Efter försvarsmiss av Hammarby kunde Nicklas Bärkroth sätta dit ettan. I den andra halvleken fortsatte Hammarby att vara udlösa framåt och slarviga bakåt. I den 74:e minuten ökade Pablo Pinones Arce på till 2-0 efter nytt slarv av Hammarby. Bajen reducerade i den 90:e minuten genom Simon Helg, men närmare än så kom man inte.

Falkenberg - Qviding 3-0
Falkenberg tog en säger seger på hemmaplan mot bottenlaget Qviding. Den första halvleken bjöd på ganska dåligt fotboll och få klara målchanser skapades. Målet i den här matchen kom istället i den andra halvleken. Marcus Översjö satte ettan i den 71:a minuten. Med fem minuter kvar av matchen ökade hemmalaget på till 2-0 genom Mikael Boman och på stopptid fastställde Boman slutresultatet.

Sundsvall - Brage 5-0
Sundsvall körde över Brage på hemmaplan och vann med klara 5-0. Pontus Engblom inledde målskyttet i den 21:a minuten. Brage hade inte mycket att sätta emot mot serietrean. Sundsvall var klart det bättre laget under hela matchen och i den 28:e minuten ökade Emil Forsberg på till 2-0. Inledningen på den andra halvleken bjöd på ganska jämt spel. Efter en timmesspel gjorde Engblom sitt andra och hemmalagets tredje mål i matchen och då gav Brage mer eller mindre upp. Fredrik Holster satte dit fyran i den 76:e minuten och två minuter senare fastställde Forsberg slutresultatet.

Öster - Ljungskile 3-2
Öster tog tre viktiga viktiga poäng och hakade på toppstriden, efter seger mot Ljungskile på hemmaplan. Det var gästerna som öppnade matchen bäst. Redan i den 7:e minuten tog Ljungskile ledningen genom Efter ett inlägg från höger hamnade bollen hos en fri Erik Nilsson som petade in ledningsmålet. Efter målet reste sig Öster och började jaga en kvittering. Den kom i den 27:e minuten och det genom Alexander Henning