tisdag 20 september 2011

Test: Nokia N9


Webbsajten och tidningen mobil.se har gjort en test på Nokias nya mobil N9. Faktum är att jag får ett litet fånigt leende på läpparna direkt när jag startat Nokias N9. Jag återkommer till det, för först ska jag berätta vad N9 är för något.


På framsidan är Nokia N9 helt knapplös och där består den främst av en stor skärm som går nästan helt ut i kanterna. Framför allt är skärmen lätt konvex, den buktar alltså lite lätt utåt, vilket är ett exempel på hur Nokia anpassat mjukvara och hårdvara för att fungera väl tillsammans. Genom att svepa från kanten av skärmen och in mot mitten så byter man funktion i N9 och den här sveprörelsen ska den välvda skärmen underlätta. Skillnaden mot en helt platt skärm är säkert subtil, men den underlättar lite känns det som. Det är väl så att det ofta är små saker som gör att man uppskattar hur en telefon känns och fungerar och den buktade skärmen är en sådan detalj.
Materialet i N9 skiljer sig från det mesta man ser idag. Materialet i N9 är plast, eller polykarbonat som Nokia väljer att kalla det. Det här materialet är mera matt än de flesta andra telefoner är idag. Det är inte pianoblankt utan känns snarare organiskt.

Hela testet kan ni läsa här

Källa: Mobil.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar