tisdag 1 november 2011

AIK slog AIK

Skellefteå kom tillbaka efter fyra förluster i elitseriehockeyn och slog AIK med 4-3 i en jämn match på tisdagen.

Skellefteå ville bli ett mer desperat lag för att få fart på spelet och bli effektivare i målproduktionen. Gå ut och lira avslappnat var mottot för gästerna AIK.

Visserligen gjorde hemmalaget det enda målet i första perioden genom George Holloway, men det var ändå AIK som producerade de flesta chanserna. Och det är inte ofta Skellefteå, som hemmalag, förlorar skotten i första perioden, 9-14.

Det blev tryck och målfyrverkeri i den andra akten. AIK-arna svärmade rejält runt Skellefteås kasse i samband med att man vände matchen till 3-1-ledning på mindre än åtta minuter. Men det var då hemmalaget började visa tendenser till desperation och mera fart på rören och det gav till slut en ledning med 4-3 inför sista rundan. Pierre-Edouard Bellemare gjorde 4-3-målet som skulle visa sig bli avgörande.

AIK fick stundtals bra press på Skellefteå i sista perioden och var inte långt ifrån en kvittering, men resultatet stod sig.