tisdag 1 november 2011

Djurgården föll mot Frölunda

Han har beskrivits som något av en frälsare.

Men tonårstalangen Mika Zibanejad fick börja som förlorare när han kom tillbaka till Djurgården efter NHL-äventyret. Frölunda vann på Hovet med 3-2 efter straffar.

Mikael Johansson avgjorde straffläggningen i den tionde omgången.

Det var andra hemmamatchen i rad som Djurgården tappade en 2-1-ledning och föll med 2-3. Och det var fjärde raka hemmaförlusten.

För Frölunda var det däremot uppåt. Laget bröt en sex matcher lång förlustsvit på bortaplan.

Djurgården tippades tillhöra toppen, men seriestarten har varit ojämn och vinglig. Med Mika Zibanejad tillbaka i laget efter försöket att slå sig in i NHL med Ottawa är det tänkt att klättringen uppåt i tabellen ska börja.

Den 18-årige talangen, som slog igenom i fjol, gjorde nio NHL-matcher med Ottawa - men fick packa väskan i förra veckan då Ottawaledningen ansåg att han skulle utvecklas bättre hemma i Sverige.

Han såg ovan ut på den stora isytan och glimtade bara till ordentligt en gång. Han hade en rasande snabb uppåkning i slutet av den andra perioden då han serverade höstens utropstecken Pontus Åberg som missade mål. Totalt blev det knappt 15 minuters spel, ett skott på mål.

Hans Djurgården ledde två gånger, Jimmie Ölvestad och Mattias Carlsson målskyttar, men Mika Pyörälä kvitterade två gånger för Frölunda.

Sedan avgjorde Johansson på den 19:e straffen.