tisdag 1 november 2011

Viktigt seger för Modo

Modo tog säsongens viktigaste seger när laget på hemmaplan vann sexpoängsmatchen och bottenmötet med länskonkurrenten Timrå med 4-2.

Både Modo och Timrå har haft stora problem och matchen mellan de två västernorrländska lagen var en ren bottenfinal, om än tidig.

Timråseger och laget skulle gå förbi Modo - hemmaseger och Modo skulle skaffa sig någorlunda hyggligt avstånd till bottenkonkurrenten.

Modo har haft stora problem med Timrå på hemmaplan de senaste säsongerna, förlorat de fyra senaste derbymatcherna i Fjällräven Arena.

I nära halva matchen såg det också ut som Timrås kväll igen. Medelpadingarna ledde rättvist med 2-0 mot ett riktigt dåligt Modo.

Men efter Modos reducering drygt sju minuter in i mittperioden fick den 7 000-hövdade publiken se en smått häpnadsväckande scenförändring.

Modo fick enorm energi, sköljde över Timrå i anfallsvåg efter anfallsvåg och 3-2 till hemmalaget inför slutronden kunde ha varit mycket mer.

Sista perioden blev en riktig nagelbitare, där Modo bland annat lyckades reda ut fyra raka minuter i box play.

Timrå gjorde ett bra försök att få till kvitteringen, men Per-Åge Skröder stängde matchen med 4-2 i friläge med drygt två minuter kvar.

Rättvis och oerhört viktig seger för Modo, som på köpet gick om AIK och klättrade upp ovanför kvalstrecket.