tisdag 1 november 2011

Ny seger för Färjestad

Färjestad fortsätter att gå bra i elitserien efter den nervösa säsongstarten. Nu vågar spelarna göra det lilla extra - och får betalt för det.

Mot Luleå blev det hemmaseger med 2-1 på tisdagen.

Färjestad fick en kalasstart på matchen när Luleåbacken Topi Jaakola slog ett ordentligt felpass till Marius Holtet och norrmannen tackade med att dunka in ledningsmålet. Det kunde också ha blivit 2-0 innan den första perioden var över, men Anton Grundel lyckades inte förvalta sitt jätteläge.

I stället kvitterade Luleå tidigt i den andra akten. Daniel Gunnarsson fick på en bra träff från blå och en skymd Cristopher Nihlstorp var chanslös på pucken.

Ett tillbakatryckt Färjestad tog sedan timeout för att försöka avbryta Luleås långa anfall. Och visst blev det lite bättre för

hemmalaget, även om Luleå fortsatte att föra matchen. Gästerna hade två powerplay-möjligheter, där dock Färjestad höll undan.

FBK-forwarden Christian Berglund hade däremot bättre skärpa i sitt avslut och hittade en liten lucka vid Johan Gustafssons vänstra stolpe. Det rådde först stor förvirring när måltutan både åkte på och av innan domarteamet konstaterade att pucken var inne. Luleå gjorde sedan en sista kraftansträngning i slutet för att kvittera men Färjestad stod pall tiden ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar