söndag 26 juli 2009

Elfsborgs två snabba mål knäckte Djurgården

Fotboll, allsvenskan, Elfsborg-Djurgården

Den första halvleken dominerades av hemmalaget. Det var mer eller mindre spel mot ett mål. Djurgårdens. Elfsborg skapade massvis med chanser, men lyckades inte sätta dit bollen i den första halvleken. Mitt i hemmalagets press stack Djurgården upp i en anfall. Hrvoje Milic kom in i straffområdet i den 39:e minuten och fälldes. Domaren blåste för straff. Den efterföljande straffen satte Daniel Sjölund säkert i mål.

Dju leder med 0-1 efter den första halvleken som totalt hade dominerades av ett Elfsborg som radade upp målchanser men hade inte lyckats få in bollen i nät ännu - främst tack vare Pa Dembo Touray som var omutlig men fick olyckligt kliva av skadad i slutet på halvleken.

I den andra halvleken fortsatte hemmalaget att pressa tillbaka Djurgården. Djurgården gjorde en bra match, men Deni Avdic byttes in och han ändrade på matchbilden.

I den 79:e minuten hittade Avdic en lucka mellan Wahlströms ben och skickade in kvitteringen.

Bara minuten senare spelade Avdic fram Daniel Nordmark som satte dit 2-1 för Elfsborg. Efter det var Djurgården ett slaget lag.

På stopptid gjorde Petter Gustavsson ett självmål. Det blev även slutresultatet i matchen. Elfsborg gick upp i serieledning eftersom Göteborg förlorade på bortaplan mot Trelleborg.