söndag 26 juli 2009

Kalmar vände och vann

Efter en bra första halvlek orkade BP inte ända in. Kalmar vände på en fem-åring och tog sin femte raka seger i Allsvenskan.

I

BP var Philip Haglund tillbaka efter skada, likaså Nordfeldt i mål. Haglund tog plats på högerkanten, en position han inte haft sedan början av Superettansäsongen 2008. Däremot så var Richard "Papa Richie" Henriksson och Markus Karlsson fortfarande på läktaren, skadade. Den skarpsynte kunde också se att ersättaren i backlinjen Pär Asp var bandagerad på högerhanden, något som dock inte påverkade hans spel.
BP inleder matchen piggt och har ett rejält spelövertag i början, det är bra rull på bollen och man skapar en del halvchanser. Man kan se att Pablo Pinones-Arce är sugen på att göra mål, då han skjuter så ofta han kommer till och tar hand om flera frisparkar.
Efter första tio märker man att det är BP som styr spelet, men att det är en kanske långsam historia. Kanske vägde sommarvärmen in för BP, för Kalmar satt nog CL-kvalet kvar i benen.
I trettonde minuten kommer första riktiga chansen. Strax utanför straffområdet drar Imad Chaddeh iväg ett skott med högern som smiter tätt utanför Wastås vänstra stolpe, riktigt farligt!

Läs mer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar