lördag 15 augusti 2009

Berg målskytt

Fotboll, Bundesliga, Hamburger - Borussia Dortmund

Efter bara tre minuter på planen stötte inbytte Marcus Berg in sitt första och Hamburgs fjärde mål för dagen när Borussia Dortmund krossades på Nordbank Arena på lördagen. Slutresultatet skrevs till 4-1 till Hamburg efter en makalös inledning.

I den 69:e minuten gjorde hemmalaget ett dubbelbyte och en av de inbytta var svenske Marcus Berg - som därmed gjorde sin Bundesligadebut. Det blev en riktig drömdebut för landslagsanfallaren.

Efter bara tre minuter på planen högg han som en kobra på en retur från den oturlige Weidenfeller och kunde peta in slutresultatet 4-1. Publiken hyllade Berg rejält efter hans första mål i klubben.

Tio galna minuter var allt som behövdes för att Hamburg SV skulle säkra lagets första seger i årets Bundesliga. När peruanen Paolo Guerrero i den elfte minuten bredsidade in 3-1 under Dortmundmålvakten Roman Weidenfeller på en läcker pass från mittfältaren Elia Eljero var matchen avgjord.

Innan dess hade ivorianen Guy Demel gett hemmalaget ledningen redan i den andra minuten efter ett tveksamt ingripande av Weidenfeller. Gästerna replikerade dock omgående genom Nelson Valdéz på nick. Men nyförvärvet Ze Roberto gav Hamburg återigen ledningen och Guerrero spädde på till 3-1 var segern ohotad.

Dortmund fick sedan ett kanonmål från inbytte Dimitar Rangelov bortdömt för offside men var förutom den möjligheten egentligen aldrig nära att komma i kapp. Hamburg inledde säsongen med att spela oavgjort mot Freiburg (1-1) och är därmed fortfarande obesegrat i Bundesliga.