lördag 15 augusti 2009

Gefle kryssade mot Kalmar

Det blev delad pott mellan Kalmar och Gefle - 1-1 - när de möttes på Fredriksskans i eftermiddags. Efter en händelsefattig första halvlek öppnade sig spelet i andra och båda lagen kunde göra var sitt mål.

Efter en tempofattig och händelselös första halvlek så öppnade spelet upp sig i andra. Chanserna blev fler och passningsspelet, som var på gränsen till uruselt under första halvlek, blev betydligt bättre. Det var hemmalaget som öppnade bäst och lyckades vid ett flertal tillfällen att dyrka upp Gefles täta försvar. Efter en knapp halvtimmes spel kom också första målet när brasilianen Daniel Sobralense spelade fram sin namne och landsman Mendes som kunde sätta 1-0 i öppet mål.

Efter Kalmars ledningsmål började Gefle få fart på benen. Laget flyttade upp spelet och skapade också flera kvalificerade chanser. Andreas Dahlén fick en bra chans att kvittera på frispark, men Petter Wastå lyckades tippa skottet över ribban. Men bara ett par minuter senare kunde Bapupa kvittera efter att bollen lekt flipperkula i straffområdet efter en hörna. Det var Bapupas tredje mål på två senaste matcherna.

Kalmar gjorde en rejäl forcering i slutet av matchen, men trots ett par heta målchanser så lyckades laget inte få in ett segermål.