lördag 15 augusti 2009

Elfsborg besegrade Hammarby

En sanslöst vacker frispark, ett volleyskott av världsklass och århundradets sämsta domarinsats. Lördagen på Söderstadion innehöll mycket men dessvärre slutade det med ännu en förlust.

Hammarby fick återigen stryk hemma på Söderstadion. Även om frustrationen fortfarande är grymt stor efter matchen så är det bara att konstatera att Elfsborg var betydligt bättre än oss.
Däremot smärtar det något ofantligt att det än en gång är så stort fokus på domare Strömbergsson. Hur kom det sig att han ens från början fick döma just den här matchen?
Jag anser att frisparken han blåser på Dahl och som sen Ishizaki gör ett grymt snyggt mål på var helt felaktig. Lika billig var sen straffen vi fick. Tror någon att vi fått den om han inte känt att han var fel ute vid frisparken?
I den andra halvleken kommer så den där i mina ögon helt horribla straffen i matchens slutskede. Från ingenstans kommer signalen efter Traorés tackling och Strömbergsson pekar på straffpunkten. Ishizaki gör därefter sitt andra mål för dagen.
Lägg därtill en mängd tveksamma domslut under matchen åt båda håll. Självklart ska även en domare tillåtas att göra fel, men hur många ska vi som publik behöva acceptera? Dessutom vill jag allvarligt ifrågasätta det faktum att han ens tillåts döma just den här matchen. Det var ju för fan upplagt för repris efter den tveksamma insatsen han gjorde i den allsvenska premiären när vi fick kryss nere i Borås och där samme Strömbergsson blåste åtminstone en rejält tveksam, ja till och med felaktig, straff till hemmalaget. Och nej, jag har inte glömt hur han missade nermejningen av ”Poppen” i bortamatchen mot Helsingborg.
Det känns en smula bittert och till och med tragiskt att sitta så här och spy galla över domaren. Jag vill därför än en gång förtydliga att Elfsborg idag var ett bättre lag än Hammarby. Men kanske just därför hade de inte behövt en hjälpande hand av domarteamet.
Hammarby stod upp riktigt bra i den första halvleken även om det återigen blir tydligt att vi är uddlösa framåt. Andreas Dahl och Sebastian Castro Tello är de stora utropstecknen i mina anteckningar. Båda två arbetar hårt och Castro Tello ska ha en stor eloge för sin förmåga att suga in och hålla tag i bollen så att vi kan få lite andrum och lyfta laget.
Haris Laitinen verkade vilsen idag på mittfältet. Han hamnade ofta fel i positionen men han ska ha en eloge för att han sliter matchen igenom. Simon Helg hade inte heller någon strålande dag på jobbet, kom ofta lite sent in i duellerna och fick liksom aldrig riktigt upp den där farten som vi vet att han kan.

 

Läs mer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar