lördag 15 augusti 2009

Stor seger för Arsenal

Det skulle bli en jämn match, det blev ren defilering. Arsenal slog Everton med 6-1 i en match som hemmalaget snabbt vill glömma och där nyförvärvet Vermaelen gjorde mål för the Gunners.

Det var en väntad elva som startade säsongen, men Song, Denilson och Fabregas i det tremannainnerfältet som ska Wenger har tänkt ska ersätta vårt gamla mittfält. Vermaelen debuterade och samarbetet med Gallas såg bra ut inledningsvis, för det var Everton som tog initiativet i matchen. Genom Cahills styrka på mitten och Fellainis utsökta spel som targetspelare fick man stundtals lite press på Arsenal – utan att egentligen skapa någon ordentlig farlig chans. The Gunners hade svårt att utnyttja de ytor som fanns på kanterna, och den inför säsongen väldigt uppskrivna Arshavin syntes knappt till alls.
På den andra sidan av planen huserade Bendtner – kanske med tanke på att Rosicky, Walcott och Nasri var skadade – och dansken skötte sig mer än väl. Han var delaktig i spelet, såg säker ut med bollen och visade upp känsligare fötter än vad man sett från honom någonsin. Det var också han som låg bakom förarbetet till 1-0-målet. Bendtner tog emot bollen, fintade sig fram och gav bollen till Fabregas. Kaptenen släppte den vidare till Denilson som – oerhört vackert – skruvade bollen in i Tim Howards högra kryss. Brassen har fått mycket kritik under sommaren – god som dålig – och lär ha behövt det här målet.

 

Läs mer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar