måndag 31 augusti 2009

GAIS och Djurgården kryssade

Det blev delad pott i den viktiga matchen mellan GAIS och Djurgåden

Den första halvleken var slarvig med många felpassningar. GAIS tog ledningen i den 16:e minuten genom Richard Spong som tog vara på Djurgårdens bristande markeringsspel och tryckte enkelt undan Petter Gustafsson samtidigt som han nickade in bollen till höger om Pa Dembo Touray. Djurgården kunde replikera sex minuter senare där Jan Tauer stod för ett fint förarbete till Daniel Sjölunds 1-1 som han satte dit från nära håll till vänster i straffområdet. Efter kvitteringen tog Djurgården över matchen, och pressade tillbaka GAIS. Trots bra tryck mot GAIS straffområdet skapade man inte några farligheter.

I andra halvleken skapades få klara målchanser. Båda lagen hade varsin bra läge att avgöra matchen. I den 58:e minuten fick Hrvoje Milic ett jätteläge till vänster i straffområdet när bollen kom till honom från höger men han väntade lite för länge med att skjuta som han gör rakt på en räddandes Jankulovski som skadar sig när bollen går rakt i ansiktet.

GAIS bästa chans kom i den 61:a minuten. Kuivasto slarvade undan bollen till Wanderson som kom fri mot Touray som fick fingerspetsar på det låga avslutet mot den vänstra stolpen.

Båda lagen var sedan rädda om det poäng man hade och matchen slutade där med 1-1.