måndag 31 augusti 2009

Oavgjort mellan Malmö och Helsingborg

Fotboll, allsvenskan, Malmö - Helsingborg

FOTO:Bildbyrån

Det blev mållöst mellan Malmö och Helsingborg i derbyt.

Den första halvleken bjöd på underhållande spel. Det skapades massvis med målchanser, och båda lagen bjöd på en hel del hårda närkamper. I den 10:e minuten var hemmalaget nära att ta ledningen. MFF behöll trycket efter en hörna och Wilton Figueiredo avlossade stora kanonen, men Pär Hansson kastade sig och lyckades tippa bollen till hörna. Tre minuter senare var Guillermo Molins nära, men han nickade utanför.

Helsingborgs första chans kom i den 17:e minuten då, Andreas Landgren sköt ett lurigt distansskott som höll på att ställa Dusan Melicharek. Efter det tog HIF över matchen under en tio minuters period. I den 26:e minuten fick Dusan Melicharek sträcka ut på ett skott från Rafael Oliveira.

Det blev mycket kamp även i den andra halvleken, och båda lagen fortsatte att skapa chanser framåt. I den 66:e minuten fick HIF en jättechans. Ett inlägg från vänstersidan nådde fram till René Makondele, som skarvade bollen tätt utanför.

Malmö hade chanser, men hade svårt att få in bollen i mål.

Med fyra minuter var av matchen skickade Makondele in en boll framför mål. Det blev oreda framför målet, men ingen HIF-spelare nådde fram till bollen. Helsingborg var det bättre laget i slutet av matchen, men matchen slutade mållöst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar