måndag 31 augusti 2009

Hammarbys styrelse är ute och hänger tvätt

Hammarby sparkade tidigare idag Tony Gustavsson. Det går delade åsikter om att Gustavsson fått sparken. En del menar att det är rätt, medan andra tycker det är fel. Jag tycker att det är fel. Inte är det Tonys fel att STYRELSEN har sålt allt av värdet i Hammarby. Det är inte lätt som tränare att träna ett lag, där spelare efter spelare försvinner.

Under de tre senaste säsongerna har Hammarby tappat 22 spelare; tunga kort som Charlie Davies, Louay Chanko, Petter Andersson och Sebastian Eguren. Dessutom har klubben dragits av stora ekonomiska problem.

Hammarbys VD Michael Andersson säger i en intervju att styrelsen har fattat beslut eftersom Hammarby inte tagit tillräckligt många poäng.

Samtidigt så är det samma styrelse som har sålt allt som kvalité hette i Hammarby. Det är samma styrelse som har haft ansvaret i det ekonomiska delen, och det ansvaret att Hammarbys pengar tagit slut. 

Ny tränare blir Thom Åhlund, tidigare sportchef för ungdomsverksamheten, och som i början av 2000-talet var assisterande till Anders Linderoth.

Tony Gustavsson kunde inte trolla och därför fick han sparken, undrar om Thom Åhlund kan trolla och rädda Hammarby kvar i Allsvenskan.

Återstår att se, och frågan är framförallt om Hammarbys styrelsen kan trolla fram en del miljoner om Hammarby åker ur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar