onsdag 30 september 2009

Enkel seger för Barcelona

Fotboll, Champions League, Barcelona - Dynamo Kiev

Zlatan Ibrahimović gjorde allt – utom mål hemma mot Dynamo Kiev i Champions league. Poängfixare blev i stället Lionel Messi och Pedro Rodriguez som gjorde varsitt mål när Barca vann med 2–0.

– Det är bara att njuta, sade Ibrahimović.

Zlatan Ibrahimović har börjat strålande i Barcelona. I serien har han gjort mål i lagets samtliga fem matcher och ligger på andraplats i skytteligan med fem fullträffar.

I Champions league har den långe svensken ännu inte gjort mål men det var ytterst nära hemma mot Dynamo Kiev på tisdagskvällen. Zlatan hade ett par jättefina lägen, framför allt i den första halvleken, men lyckades inte riktigt i avsluten.

Dynamo Kievs målvakt Oleksandr Sjovkovski var också lysande matchen igenom.

– Vi gör en bra match och jag var nära att få sätta dit den, men nu var det andra som gjorde mål och det var viktigast att vi vann och att vi nu toppar gruppen, sade Ibrahimović till Viasat.

För en dryg vecka sedan stukade Zlatan foten, men han har spelat två matcher hårt tejpad.

– Självklart känns det i foten, det är lite svullet och så, men vi har tejpat upp den hårt och det fungerar bra, sade han till Viasat.

Lionel Messis ledningsmål kom i den 25:e minuten när han bröt in från höger och satte bollen i mål.

Ibrahimović fick inte lika många chanser i den andra halvleken men han spelade fram till Pedro som snyggt satte 2–0 med vänstern i den 75:e minuten.

Svensken byttes ut när det återstod fem minuter och han vandrade av planen med kraftiga applåder från hemmafansen.

– Det betyder att man har gjort något bra, men det här är bara början.

Dynamo Kiev hade en reduceringschans i slutet men bollen gick över strax över Victor Valdens mål.

Barcelona, som inledde med 0–0 borta mot Inter, toppar grupp F på fyra poäng. I nästa match, 20 oktober, väntar Rubin Kazan hemma på Camp Nou.

Inter är fortfarande utan seger i gruppspelet efter 1–1 borta mot ryska Kazan. Dejan Stanković nickade snyggt in kvitteringen i den 27:e minuten.

Tränaren Jose Mourinho såg inte särskilt munter ut när Mario Balotelli blev utvisad efter 60 minuter sedan han fått sitt andra gula kort. Då försvann chansen om seger för Inter.