Förlust för Liverpool i Italien

Fotboll, Champions League, Fiorentina v Liverpool

Fiorentinas Stevan Jovetić såg med ett friläge och en skarv till att engelsmännen fick åka hem tomhänta.

Rafael Benítez och Liverpool sågs på förhand som favoriter i Florens idag, av såväl experter som bookmakers, när Fiorentina gästades på Stadio Artemio Franchi.

Men italienarna, med en ensam spelare på topp sedan Alberto Gilardino stängts av, var kompromisslösa och inledde matchen bäst. Montolivo och Zanetti stängde ytorna effektivt på det defensiva mittfältet och med en Stevan Jovetić i toppform för Viola så fanns spetsen även i offensiven.

Liverpool däremot hade svårt att skapa riktigt heta målchanser och med Steven Gerrard defensivt i banan så saknades det tunga understödet för ensamme Fernando Torres på topp.

Fiorentina tog ledningen i den 28:e minuten när montenegrinen Jovetić frispelades utanför straffområdet. Det unge offensiva mittfältaren gjorde inga misstag ensam med Pepe Reina när han placerade in bollen till höger om den spanska målvakten.

Bara tio minuter senare var det dags igen. Ett stenhårt skott från vänsterkanten touchade Jovetić tillräckligt för att ställa Reina - 2-0.

I den andra halvleken försökte Benítez ändra lite för att komma tillbaka in i matchen. Engelsmännen tog visserligen över en del av spelet, men varken inhoppande Ryan Babbel eller Andriy Voronin kunde hjälpa Reds denna afton.