onsdag 30 september 2009

Ny seger för Frölunda

Frölundajublar

Frölunda har fått en lysande start på årets elitserie. Borta mot Brynäs blev det seger med 2-1, tredje segern på lika många matcher.

Men det hade inte gått utan en storspelande Johan "Honken" Holmqvist i kassen som radade upp räddningar när Brynäs jagade kvittering i slutperioden.

-Vi hade marginalerna på vår sida, sade Frölundas tränare Ulf Dahlén.

Brynäs, på jakt efter säsongens första seger, inledde med gasen i botten. Nyförvärvet från Färjestad Eero Somervouri träffade stolpen redan efter nio sekunder - och efter dryga minuten hade Sebastian Lauritzen ett kanonläge som den förre Brynäsmålvakten Johan Holmqvist gjorde en svettig räddning på.

Holmqvist skulle komma att spela en huvudroll senare i matchen, men det såg länge som att han inte skulle behöva det.

För Brynässpelet kom av sig efter den pigga inledningen och Frölunda växte in i matchen.

Efter två perioder hade göteborgarna 2-0 - och det var inte orättvist.

Frölunda agerade med en större pondus i anfallszonen och kom till fler farliga chanser.
Som när Oscar Hedman med ett backskott gjorde 0-1 efter 9.49 i den första perioden.

0-2, efter drygt halva matchen var däremot lite av en bjudning från Brynäslaget där målvakten Jacob Markström lämnade en billig retur som Joakim Andersson lyckades gräva in.

Brynäs har haft svårt med målskyttet i inledningen av årets elitserie med bara två mål på två matcher - och det såg fortsatt jobbigt ut mot Frölunda.

I andra perioden brände laget ett fem mot tre-läge i över minuten, men så fick Brynäs precis den start man behövde i den tredje perioden. Redan efter trettio sekunder kunde Andreas Dackell reducera till 1-2 i spel fem mot fyra.

-Det målet var ruskigt viktigt för Brynäs och gav dom hur mycket energi som helst men vi lyckades hålla undan tack vare ett hårt jobb, sade Johan Holmqvist som fick en svettig sista period.

Och var stundtals briljant.
Brynäs radade plötsligt upp chanser.

Så pass att Ulf Dahlén tog time out efter 6.19.
Brynäspressen fortsatte dock - ända in i slutsekunderna.

-Jag tycker vi avslutar strålande och var värda att kvittera. Det var marginalerna som avgjorde, sade Brynäs tränare Niklas Czarnecki.

-Vi krigar på bra och har marginalerna med oss. Vi är tacksamma över tre poäng, sade Ulf Dahlén.