onsdag 30 september 2009

Kim Källström visade vägen för Lyon

"Äntligen fick de där Debrecen ordentligt med stryk", kunde man säkert höra inne i ett flertal småländska stugor under tisdagskvällen.

Ungrarna, som slog ut Kalmar FF i kvalet, förlorade Champions leaguematchen mot Lyon med 0–4.Fotboll, UEFA Champions League, Lyon - Fiorentina

Ingen vidare tröst för de svenska mästarna, men fransmännen mer eller mindre körde över Debrecen på Ferenc Puskas-stadion.

Kim Källström gjorde 1–0 redan i den fjärde minuten efter en hörnvariant, där den före detta Djurgårdsspelaren skott mycket vackert gick i mål. Och redan efter 24 minuter hade fransmännen ryckt till sig ett tremålsöverläge.

Olof Mellbergs Olympiakos var på väg mot 0–0 borta mot Arsenal, och då tack vare målvakten Antonis Nikopolidis, men Robin van Persie ville annat.

Fjolårets skyttekung ryckte ifrån markerande Mellberg och slog in en bredsida i öppet mål när det återstod en knapp kvart av matchen.

Nikopolidis gjorde ett flertal högklassiga räddningar i en match som Arsenal borde ha vunnit med fyra eller fem bollar om den gamle EM-guldhjälten haft en sämre dag.

Andrej Arsjavin klackade in 2–0 ur, minst sagt, misstänkt offsideposition.

Alkmaar, utan Rasmus Elm (får inte spela Champions league) eller Pontus Wernbloom (avbytare) på plan, spelade 1–1 mot Standard Liege.

Stevan Jovetic gjorde båda målen i Fiorentinas 2–0-seger mot Liverpool medan den allsvenske domaren Jonas Eriksson fick se Glasgow Rangers förlora med 1–4 hemma mot Sevilla.